Tarchomin i Nowodwory (II)

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Emyl
Podrzędne Chamidło
Kontakt:

Post autor: Emyl » 23 maja 2013, 23:32

Lepiej by było pomyśleć o naprostowaniu 138... Ale to nie ten temat.

ashir

Post autor: ashir » 24 maja 2013, 7:12

Mario pisze:Z 509 to żart, prawda? Taki spóźniony Prima Aprilis, co? Bo jeśli nie, to będzie to trochę jak strzelanie z armaty do wróbla (albo raczej zastąpienie wróbla armatą)...
Przeczytaj ogłoszenia na przystankach to będziesz wiedział, że nie. :)
emyl pisze:Nie rozumiem, co w tym złego? Zamiast bezsensownego przystanku będzie sensowny, a ilość ich się nie zmienia. To chyba same plusy, nie?
Dokładnie, choć chciałbym, żeby między Rondem Starzyńskiego, a Żeraniem FSO, ale taki układ dodanie jednego przystanku i skasowanie innego (przynajmniej bardziej potrzebnego) nie jest zły. ;-)
Mario pisze:Z Dyrekcji jeszcze jakieś avatary FSO korzystają siłą przyzwyczajenia. Gdyby ten przystanek nie był potrzebny, 326 i 516 nie tańczyłyby oberka na Jagiellońskiej. Z kolei rezydenci i wizytatorzy Śliwic wiedzą, że mają korzystać z tramwaju, bo autobus tam to rzadkość. Nie ma potrzeby zatrzymywać tam siekiery 509 (co 4-8 min. w szczycie) w zamian za efemeryczne 302 (2 kursy/h w szczycie, poza nim - w ogóle) - ot, co.
Z Dyrekcji FSO jest bardzo blisko do Żerania FSO, więc tym bardziej bez sensu, że tam autobus musiał czasem stawać dla pojedynczej osoby. A w przypadku przystanku Dyrekcja FSO dla 326 i 516 totakjak emyl mówił, jest to pierwsze miejsce, gdzie autobus może zawrócić, a jak już zawraca to się przy okazji zatrzymuje (zwyklak to nawet musi).
PS. A Śliwice dla 302 obowiązywały jako przystanek stały, więc wymiany musiały zawsze jakieś być. :razz:
emyl pisze:Zachowaj lepiej siły na walkę o niedodawanie Płochocińskiej i Ekspresowej, bo to nas niechybnie czeka :/
Na razie nas to nie czeka. ;-)

Awatar użytkownika
MJ
(Jachim)

Post autor: MJ » 24 maja 2013, 14:46

Przecież 509 zatrzymuje się na Żeraniu, z dogodną przesiadką na tramwaj i można przesiąść się do niego, bo on i tak zatrzymuje się na przystankach wzdłuż Jagiellońskiej. Zresztą z tego co pamiętam ZTM, głównie stawia na komunikację szynową (przez co chciał zlikwidować samoloty 175).

Awatar użytkownika
winnux8

Post autor: winnux8 » 24 maja 2013, 15:51

Jak dla mnie przeniesienie na Śliwice ma plusy, bo jeżdząc codziennie rano będę mógł spojrzeć czy jest korek (raz jest na Starzyńskim a raz go nie ma, nigdy tego nie pojmę czym to się rządzi) i przesiąść się w tramwaj żeby się nie spóźnić, bo na Dyrekcji to już za daleko i już się stało w korku ;-)
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 24 maja 2013, 15:58

Jachim pisze:Przecież 509 zatrzymuje się na Żeraniu, z dogodną przesiadką na tramwaj i można przesiąść się do niego, bo on i tak zatrzymuje się na przystankach wzdłuż Jagiellońskiej. Zresztą z tego co pamiętam ZTM, głównie stawia na komunikację szynową (przez co chciał zlikwidować samoloty 175).
Przesiądź się wygodnie na Żeraniu z tramwaju do 509....
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
winnux8

Post autor: winnux8 » 24 maja 2013, 15:59

Czemu oni tego przejścia podziemnego na Żeraniu nie otworzą... :|

Awatar użytkownika
MJ
(Jachim)

Post autor: MJ » 24 maja 2013, 21:08

MisiekK pisze:
Jachim pisze:Przecież 509 zatrzymuje się na Żeraniu, z dogodną przesiadką na tramwaj i można przesiąść się do niego, bo on i tak zatrzymuje się na przystankach wzdłuż Jagiellońskiej. Zresztą z tego co pamiętam ZTM, głównie stawia na komunikację szynową (przez co chciał zlikwidować samoloty 175).
Głównie miałem na myśli przesiadkę z przystanku Żerań FSO 01 na Żerań FSO bodajże 08.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 25 maja 2013, 0:49

Jachim pisze:Głównie miałem na myśli przesiadkę z przystanku Żerań FSO 01 na Żerań FSO bodajże 08.
To w jedną stronę. Ale ludzie też w drugą jeżdżą.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 25 maja 2013, 8:31

Idealny byłby zespół Konwaliowa... :-"
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 25 maja 2013, 8:38

Glonojad pisze:Idealny byłby zespół Konwaliowa... :-"
Na to przyjdzie nam poczekać....

Awatar użytkownika
winnux8

Post autor: winnux8 » 25 maja 2013, 13:39

Na to przyjdzie nam poczekać....
Chyba się za życia tego nie doczekamy :neutral:

Awatar użytkownika
MJ
(Jachim)

Post autor: MJ » 25 maja 2013, 13:47

winnux8 pisze:
Czemu oni tego przejścia podziemnego na Żeraniu nie otworzą... :|
A czemu aktualnie jest zamknięte? Pamiętam, że kiedyś chyba bezdomni tam mieszkali, albo coś w tym stylu.

Awatar użytkownika
winnux8

Post autor: winnux8 » 25 maja 2013, 13:58

A czemu aktualnie jest zamknięte? Pamiętam, że kiedyś chyba bezdomni tam mieszkali, albo coś w tym stylu.
Historia jest taka, że ZDM dał to przejście w dzierżawę jakiejś firmie w zamian za utrzymanie go i remonty, a firma wkrótce zbankrutowała i przejście stało się rajem bezdomnych, których z 5 lat temu wyrzucono stamtąd, przejście zamknięto i tak jest do dziś, podobno jest w tragicznym stanie i bez gruntownego remontu nie da rady, ale przecież to nie są duże pieniądze, tylko nikomu się nie chce za to wziąć...

Awatar użytkownika
maciej180
Kontakt:

Post autor: maciej180 » 25 maja 2013, 14:17

W którym miejscu jest to przejście?
Obrazek

ashir

Post autor: ashir » 25 maja 2013, 14:25

Przy wyjeździe z pętli Żerań FSO.

Zablokowany