Tarchomin i Nowodwory (II)
Moderator: Wiliam
Przeczytaj ogłoszenia na przystankach to będziesz wiedział, że nie.Mario pisze:Z 509 to żart, prawda? Taki spóźniony Prima Aprilis, co? Bo jeśli nie, to będzie to trochę jak strzelanie z armaty do wróbla (albo raczej zastąpienie wróbla armatą)...
Dokładnie, choć chciałbym, żeby między Rondem Starzyńskiego, a Żeraniem FSO, ale taki układ dodanie jednego przystanku i skasowanie innego (przynajmniej bardziej potrzebnego) nie jest zły.emyl pisze:Nie rozumiem, co w tym złego? Zamiast bezsensownego przystanku będzie sensowny, a ilość ich się nie zmienia. To chyba same plusy, nie?
Z Dyrekcji FSO jest bardzo blisko do Żerania FSO, więc tym bardziej bez sensu, że tam autobus musiał czasem stawać dla pojedynczej osoby. A w przypadku przystanku Dyrekcja FSO dla 326 i 516 totakjak emyl mówił, jest to pierwsze miejsce, gdzie autobus może zawrócić, a jak już zawraca to się przy okazji zatrzymuje (zwyklak to nawet musi).Mario pisze:Z Dyrekcji jeszcze jakieś avatary FSO korzystają siłą przyzwyczajenia. Gdyby ten przystanek nie był potrzebny, 326 i 516 nie tańczyłyby oberka na Jagiellońskiej. Z kolei rezydenci i wizytatorzy Śliwic wiedzą, że mają korzystać z tramwaju, bo autobus tam to rzadkość. Nie ma potrzeby zatrzymywać tam siekiery 509 (co 4-8 min. w szczycie) w zamian za efemeryczne 302 (2 kursy/h w szczycie, poza nim - w ogóle) - ot, co.
PS. A Śliwice dla 302 obowiązywały jako przystanek stały, więc wymiany musiały zawsze jakieś być.
Na razie nas to nie czeka.emyl pisze:Zachowaj lepiej siły na walkę o niedodawanie Płochocińskiej i Ekspresowej, bo to nas niechybnie czeka
Przecież 509 zatrzymuje się na Żeraniu, z dogodną przesiadką na tramwaj i można przesiąść się do niego, bo on i tak zatrzymuje się na przystankach wzdłuż Jagiellońskiej. Zresztą z tego co pamiętam ZTM, głównie stawia na komunikację szynową (przez co chciał zlikwidować samoloty 175).
Jak dla mnie przeniesienie na Śliwice ma plusy, bo jeżdząc codziennie rano będę mógł spojrzeć czy jest korek (raz jest na Starzyńskim a raz go nie ma, nigdy tego nie pojmę czym to się rządzi) i przesiąść się w tramwaj żeby się nie spóźnić, bo na Dyrekcji to już za daleko i już się stało w korku 
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
Przesiądź się wygodnie na Żeraniu z tramwaju do 509....Jachim pisze:Przecież 509 zatrzymuje się na Żeraniu, z dogodną przesiadką na tramwaj i można przesiąść się do niego, bo on i tak zatrzymuje się na przystankach wzdłuż Jagiellońskiej. Zresztą z tego co pamiętam ZTM, głównie stawia na komunikację szynową (przez co chciał zlikwidować samoloty 175).
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Głównie miałem na myśli przesiadkę z przystanku Żerań FSO 01 na Żerań FSO bodajże 08.MisiekK pisze:Przesiądź się wygodnie na Żeraniu z tramwaju do 509....Jachim pisze:Przecież 509 zatrzymuje się na Żeraniu, z dogodną przesiadką na tramwaj i można przesiąść się do niego, bo on i tak zatrzymuje się na przystankach wzdłuż Jagiellońskiej. Zresztą z tego co pamiętam ZTM, głównie stawia na komunikację szynową (przez co chciał zlikwidować samoloty 175).
To w jedną stronę. Ale ludzie też w drugą jeżdżą.Jachim pisze:Głównie miałem na myśli przesiadkę z przystanku Żerań FSO 01 na Żerań FSO bodajże 08.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Idealny byłby zespół Konwaliowa... 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Na to przyjdzie nam poczekać....Glonojad pisze:Idealny byłby zespół Konwaliowa...
A czemu aktualnie jest zamknięte? Pamiętam, że kiedyś chyba bezdomni tam mieszkali, albo coś w tym stylu.winnux8 pisze:Czemu oni tego przejścia podziemnego na Żeraniu nie otworzą...Przesiądź się wygodnie na Żeraniu z tramwaju do 509....
Historia jest taka, że ZDM dał to przejście w dzierżawę jakiejś firmie w zamian za utrzymanie go i remonty, a firma wkrótce zbankrutowała i przejście stało się rajem bezdomnych, których z 5 lat temu wyrzucono stamtąd, przejście zamknięto i tak jest do dziś, podobno jest w tragicznym stanie i bez gruntownego remontu nie da rady, ale przecież to nie są duże pieniądze, tylko nikomu się nie chce za to wziąć...A czemu aktualnie jest zamknięte? Pamiętam, że kiedyś chyba bezdomni tam mieszkali, albo coś w tym stylu.
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!