Tarchomin i Nowodwory (II)

Moderator: Wiliam

ashir

Post autor: ashir » 24 maja 2013, 7:12

Mario pisze:Z 509 to żart, prawda? Taki spóźniony Prima Aprilis, co? Bo jeśli nie, to będzie to trochę jak strzelanie z armaty do wróbla (albo raczej zastąpienie wróbla armatą)...
Przeczytaj ogłoszenia na przystankach to będziesz wiedział, że nie. :)
emyl pisze:Nie rozumiem, co w tym złego? Zamiast bezsensownego przystanku będzie sensowny, a ilość ich się nie zmienia. To chyba same plusy, nie?
Dokładnie, choć chciałbym, żeby między Rondem Starzyńskiego, a Żeraniem FSO, ale taki układ dodanie jednego przystanku i skasowanie innego (przynajmniej bardziej potrzebnego) nie jest zły. ;-)
Mario pisze:Z Dyrekcji jeszcze jakieś avatary FSO korzystają siłą przyzwyczajenia. Gdyby ten przystanek nie był potrzebny, 326 i 516 nie tańczyłyby oberka na Jagiellońskiej. Z kolei rezydenci i wizytatorzy Śliwic wiedzą, że mają korzystać z tramwaju, bo autobus tam to rzadkość. Nie ma potrzeby zatrzymywać tam siekiery 509 (co 4-8 min. w szczycie) w zamian za efemeryczne 302 (2 kursy/h w szczycie, poza nim - w ogóle) - ot, co.
Z Dyrekcji FSO jest bardzo blisko do Żerania FSO, więc tym bardziej bez sensu, że tam autobus musiał czasem stawać dla pojedynczej osoby. A w przypadku przystanku Dyrekcja FSO dla 326 i 516 totakjak emyl mówił, jest to pierwsze miejsce, gdzie autobus może zawrócić, a jak już zawraca to się przy okazji zatrzymuje (zwyklak to nawet musi).
PS. A Śliwice dla 302 obowiązywały jako przystanek stały, więc wymiany musiały zawsze jakieś być. :razz:
emyl pisze:Zachowaj lepiej siły na walkę o niedodawanie Płochocińskiej i Ekspresowej, bo to nas niechybnie czeka :/
Na razie nas to nie czeka. ;-)

Awatar użytkownika
MJ
(Jachim)

Post autor: MJ » 24 maja 2013, 14:46

Przecież 509 zatrzymuje się na Żeraniu, z dogodną przesiadką na tramwaj i można przesiąść się do niego, bo on i tak zatrzymuje się na przystankach wzdłuż Jagiellońskiej. Zresztą z tego co pamiętam ZTM, głównie stawia na komunikację szynową (przez co chciał zlikwidować samoloty 175).

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 24 maja 2013, 15:58

Jachim pisze:Przecież 509 zatrzymuje się na Żeraniu, z dogodną przesiadką na tramwaj i można przesiąść się do niego, bo on i tak zatrzymuje się na przystankach wzdłuż Jagiellońskiej. Zresztą z tego co pamiętam ZTM, głównie stawia na komunikację szynową (przez co chciał zlikwidować samoloty 175).
Przesiądź się wygodnie na Żeraniu z tramwaju do 509....
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
MJ
(Jachim)

Post autor: MJ » 24 maja 2013, 21:08

MisiekK pisze:
Jachim pisze:Przecież 509 zatrzymuje się na Żeraniu, z dogodną przesiadką na tramwaj i można przesiąść się do niego, bo on i tak zatrzymuje się na przystankach wzdłuż Jagiellońskiej. Zresztą z tego co pamiętam ZTM, głównie stawia na komunikację szynową (przez co chciał zlikwidować samoloty 175).
Głównie miałem na myśli przesiadkę z przystanku Żerań FSO 01 na Żerań FSO bodajże 08.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 25 maja 2013, 0:49

Jachim pisze:Głównie miałem na myśli przesiadkę z przystanku Żerań FSO 01 na Żerań FSO bodajże 08.
To w jedną stronę. Ale ludzie też w drugą jeżdżą.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 25 maja 2013, 8:31

Idealny byłby zespół Konwaliowa... :-"
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 25 maja 2013, 8:38

Glonojad pisze:Idealny byłby zespół Konwaliowa... :-"
Na to przyjdzie nam poczekać....

Awatar użytkownika
MJ
(Jachim)

Post autor: MJ » 25 maja 2013, 13:47

winnux8 pisze:
Czemu oni tego przejścia podziemnego na Żeraniu nie otworzą... :|
A czemu aktualnie jest zamknięte? Pamiętam, że kiedyś chyba bezdomni tam mieszkali, albo coś w tym stylu.

Awatar użytkownika
maciej180
Kontakt:

Post autor: maciej180 » 25 maja 2013, 14:17

W którym miejscu jest to przejście?
Obrazek

ashir

Post autor: ashir » 25 maja 2013, 14:25

Przy wyjeździe z pętli Żerań FSO.

Awatar użytkownika
maciej180
Kontakt:

Post autor: maciej180 » 25 maja 2013, 15:00

ashir pisze:Przy wyjeździe z pętli Żerań FSO.
Że to?

EDIT: Dzięki winnux ;) Nawet sobie nie zdawałem sprawy z tego, że jest nieczynne.
Obrazek

ashir

Post autor: ashir » 25 maja 2013, 15:05

maciej180 pisze:Że to?
Tak.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 25 maja 2013, 15:12

O ile mi wiadomo, to przejście nigdy nie było czynne. Najpierw stało niewykończone, potem to dostał jakiś Monar czy Markot na noclegownię, potem jakoś zdziczało. A teraz to nie wiem.

Ale po co chodzić pod ziemią tam, gdzie jest przejście naziemne? Teraz tendencje są na szczęście odwrotne.

Awatar użytkownika
Emyl
Podrzędne Chamidło
Kontakt:

Post autor: Emyl » 25 maja 2013, 19:34

winnux8 pisze:a światła na przejściu zmieniają się bardzo rzadko
Bez przesady, na taką ilość osób przechodzących to nie ma tragedii. Dodatkowo, sporo klientów Oszołoma podjeżdża byle czym pod sam sklep (często cofając się de facto).

kajo

Post autor: kajo » 25 maja 2013, 20:32

winnux8 pisze:
Ale po co chodzić pod ziemią tam, gdzie jest przejście naziemne?
Sporo ludzi przechodzi z tramwaju na przystanek po drugiej stronie albo do Auchan, i na odwrót, a światła na przejściu zmieniają się bardzo rzadko - zresztą skoro to przejście już jest, to czemu by coś z nim nie zrobić :-#
To może chlapnąć drugie przejście po prostu? Będzie sporo taniej.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.

Zablokowany