Tramwaje po otwarciu centralnego ogryzka M2
Moderator: Wiliam
Właśnie przypadek 26 mnie bardzo dziwi. Przed zamknięciem Targowej to była linia silna i wydawałoby się kluczowa, również jeśli chodzi o skręt pod Wileniakiem. A teraz 226 ma mało pasażerów i w ogóle padają pomysły, żeby ją skasować, a jeździ marne 10/15/20.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
3 silna na Annopol, 26 silne na Annopol, 18+20 w obecnej postaci, 28 na Kawęczyńską-Bazylikę, 6 na Wiatraczną, 22 powrót na Wiatraczną, zamiast 25.
[ Dodano: Sob 10 Sie, 2013 21:01 ]
[ Dodano: Sob 10 Sie, 2013 21:01 ]
Grochów jeździł do dworca Wileńskiego, Targowa dopychała 26 na most.KwZ pisze:Właśnie przypadek 26 mnie bardzo dziwi. Przed zamknięciem Targowej to była linia silna i wydawałoby się kluczowa, również jeśli chodzi o skręt pod Wileniakiem. A teraz 226 ma mało pasażerów i w ogóle padają pomysły, żeby ją skasować, a jeździ marne 10/15/20.
2 17 186 211 233 509 516 518 N01 N03 N13
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wileński to taki nowy rodzaj Centralnego, który musi mieć dojazd zewsząd bezpośrednio?
Anyway, przypomnij sobie jak wyglądały poprzednie otwarcia metra oraz weź pod uwagę fakt, że M2 nie może jeździć puste. Nie ma bata, Zieleniecka dwa sloty musi oddać (choć oczywiście pytanie, czy nie powinna oddać przede wszystkim 8).
Na Rondo Waszyngtona 509, palma - hm, sama w sobie źródło-celem jest niezłym, ale przesiadki na autobusy Traktowe będziesz miał na M2/Nowy Świat. Przypominam - to metro musi pracować i na samych dojściach na siebie nie "zarobi".
Anyway, przypomnij sobie jak wyglądały poprzednie otwarcia metra oraz weź pod uwagę fakt, że M2 nie może jeździć puste. Nie ma bata, Zieleniecka dwa sloty musi oddać (choć oczywiście pytanie, czy nie powinna oddać przede wszystkim 8).
Na Rondo Waszyngtona 509, palma - hm, sama w sobie źródło-celem jest niezłym, ale przesiadki na autobusy Traktowe będziesz miał na M2/Nowy Świat. Przypominam - to metro musi pracować i na samych dojściach na siebie nie "zarobi".
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Zależy, czy 21 powstanie. Natomiast jak pisałem - dwie końcówki z Zielenieckiej muszą spaść, choćby po to, by jedną oddać Wiatracznej (aczkolwiek jest tu pewną wątpliwością, na ile na potoki na Waszyngtona wpłynie M2C - teoretycznie niespecjalnie, ale w praktyce magia krecika... )
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Najpierw przeanalizuj, który ciąg tramwajowy jest bardziej komplementarny z metrem z punktu widzenia Pragi Płn. Moim zdaniem jednak Jerozolimskie,.MichalJ pisze:No to zdejmijcie 5 slotów z W-Z i dajcie do metra, czy ja wam bronię?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Jerozolimskie, Jerozolimskie – z trasy W-Z nie ma co ciąć, gdyż oferta tramwajowa jest na niej taka sama, jak na innym ciągu równoległym do metra, tj. na al. JP2 i przedłużeniach (2 linie silne + 1 linia słaba)… mimo, że jeszcze nawet tego metra nie mamy.pawcio pisze:Najpierw przeanalizuj, który ciąg tramwajowy jest bardziej komplementarny z metrem z punktu widzenia Pragi Płn. Moim zdaniem jednak Jerozolimskie,.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jerozolimskie - metro:
695 m (R. Daszyńskiego - pl. Zawiszy)
655 m (R. ONZ - R. niegierka)
640 m (Świętokrzyska - Patelnia)
615 m (Świętokrzyska - Palma)
750 m (Zajęcza - plateau Poniatowskiego)
W-Z - metro:
805 m (Kercelak - R.Daszyńskiego)
1035 m (ONZ - Femina)
1125 m (Solidarności - Świętokrzyska)
1560 m (Stare Miasto - Zajęcza)
mierzone po ulicach między środkami skrzyżowań.
Dla ambitnych - narysować sobie strefy dojścia... ale sprawa jest ewidentna.
695 m (R. Daszyńskiego - pl. Zawiszy)
655 m (R. ONZ - R. niegierka)
640 m (Świętokrzyska - Patelnia)
615 m (Świętokrzyska - Palma)
750 m (Zajęcza - plateau Poniatowskiego)
W-Z - metro:
805 m (Kercelak - R.Daszyńskiego)
1035 m (ONZ - Femina)
1125 m (Solidarności - Świętokrzyska)
1560 m (Stare Miasto - Zajęcza)
mierzone po ulicach między środkami skrzyżowań.
Dla ambitnych - narysować sobie strefy dojścia... ale sprawa jest ewidentna.
Na gwizdek mi połączenie tramwajowe Wileński - Jerozolimskie? Wsiadając na wileńskim w metro mm same połączenia "takie jak chcę" ?
Stadion - na średnice jeśli jadę na zachód lub południe od Zawiszy
NowyŚwiat - do bardzo częstego ciągu autobusowego na trakcie
Świętokrzyska - do M1
Rondo Onz - do Trasy tramwajowej NS z dużymi częstotliwościami
Daszyńskiego - do kierunków na Wole i na Ochotę (1). Imho w kontekście węzłów przesiadkowym ogryzek M2 będzie bardzo dobrze skonstruowany. izchrona podróży od M2C będzie naprawdę niezła za wyjątkiem Powiśla i paradoksalnie Stadionu.
Stadion - na średnice jeśli jadę na zachód lub południe od Zawiszy
NowyŚwiat - do bardzo częstego ciągu autobusowego na trakcie
Świętokrzyska - do M1
Rondo Onz - do Trasy tramwajowej NS z dużymi częstotliwościami
Daszyńskiego - do kierunków na Wole i na Ochotę (1). Imho w kontekście węzłów przesiadkowym ogryzek M2 będzie bardzo dobrze skonstruowany. izchrona podróży od M2C będzie naprawdę niezła za wyjątkiem Powiśla i paradoksalnie Stadionu.