Że tam można stracić godzinę, to ja wiem i bez tego... Że Jerozolimskie są szybkie, to ja wierzę, w końcu to GP. Ale dlaczego Ryżową albo przez Starodęby z lewoskrętem ma być szybciej? Poza tym sytuacja zapewne się zmieni po oddaniu Nowolazurowej, które raczej nie będzie równoczesne ze stacją na Niedźwiadku (i zmianami tras).Gregory80 pisze: Rano Ryżowa stoi, Kleszczowa również. To są relacje i telefony mieszkańców naszej Dzielnicy.
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Komunikacja miejska w Ursusie
Moderator: Wiliam
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
-
geograf_OSU
Dlatego ze Ursus po polnocnej stronie torow mialby bezposredni dojazd do centrum (kolej) a Skorosze jako duze osiedle nie? Skasowac 517 i przedluzyc 191 do Centrum (np. PTK) i juz. Albo zostawic 191, skasowac 517 a przedluzyc 158 do Skoroszy inaczej niz przez Kleszczowa i Ryzowa (10/12/15).KwZ pisze:A to jest właśnie przykład myślenia relacyjnego zamiast szkieletowego. Dlaczego "musiałoby"? Dlaczego nie mogłoby być połączone ze 191?
Jeżeli już, to możecie się próbować dogadywać z Piastowem co do zmian w obrębie 716 (Warszawska-Orląt-Wojciechowskiego-Keniga i dalej do Gierdziejewskiego) - Połczyńska - CM. Wolski (przez Karolin). Byłoby to dla wszystkich najmniej inwazyjne rozwiązanie.
O 517 się nie wypowiem, albowiem każde rozwiązanie jest tu wyborem mniejszego zła. Jeśli już, to należałoby 401 przekształcić w 5XX i wypuścić je codziennie. 187 przywrócić przez Plac Tysiąclecia bez zbędnej pętelki przez Orląt.
A może panaceum na całe zło byłby powrót do szkieletu sprzed 1993:
191 Niedźwiadek-Pl. Tysiąclecia - dalej b.z. z . wydłużeniem do DWC
194 Niedźwiadek - Wojciechowskiego - Traktorzystów - Świerszcza - b.z.
394 Gołąbki - Czerwona Droga -....- Warszawska - Orląt - Keniga - Warszawska - Traktorzystów - NL - Ryżowa- Skoroszewska - Starodęby - Aleje - Spisaka - PKP - Regulska
207 - likwidacja
206 - likwidacja
177 - nie mam pomysłu
517 - pewnie likwidacja
PS. Wariant może być "wawerski"..
O 517 się nie wypowiem, albowiem każde rozwiązanie jest tu wyborem mniejszego zła. Jeśli już, to należałoby 401 przekształcić w 5XX i wypuścić je codziennie. 187 przywrócić przez Plac Tysiąclecia bez zbędnej pętelki przez Orląt.
394 Gołąbki - Czerwona Droga -....- Warszawska - Orląt - Keniga - Warszawska - Traktorzystów - NL - Ryżowa- Skoroszewska - Starodęby - Aleje - Spisaka - PKP - Regulska
207 - likwidacja
206 - likwidacja
177 - nie mam pomysłu
517 - pewnie likwidacja
Przeczytaj co pawcio napisał - albo porządnie i szybko, albo magia 517 i casus 521.Gregory80 pisze: A do tego dochodzi magiczny numer 517...
Dlatego staramy się pogodzić to co mieszkańcy od nas chcą z tym co da się zrobić w sprawie komunikacji.
Naprawdę nie jest nam łatwo...
Na pewno nie jest Wam łatwo, podobnie jak ZTM. Ale współpracując macie szanse na zrobienie dobrego układu komunikacyjnego. Sądzę, że dla dzielnicy i ZTM lepiej zrobić go w tym roku - do wyborów pasażerowie zdążą się przekonać, że dobrze na tym wychodzą.
Co do 517 to linia tylko szkodzi - zarówno na Ursusie (bo np uniemożliwia zrobienie z 401 linii 5xx - to są te są te kilometry) jak i na Targówku (517 kanibalizuje przeładowane 160). W interesie obu dzielnic jest jego likwidacja.
Jeśli urzędnicy dzielnicy pomogą w przekonaniu mieszkańców - tym lepiej.
[ Dodano: Pią 20 Wrz, 2013 16:43 ]
Ja bym, jednak widział dla 401 całotygodniową funkcję ale jednak po skróceniu do Gocławia, a 168 na Marysin. Połączenie Gocław - Witolin, jeśli jest niezbędnie niezbędne to 123 przez Witolin.Gregory80 pisze: Dla 401 wydaje się sensownym skrócenie do np. Metra Służew plusy to zysk taboru, zwiększenie częstotliwości i może kursowanie w weekendy czyli ogólnie linia 5xx
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Bez sensumetalin pisze:(517 kanibalizuje przeładowane 160)
Lepiej połączyć z 504metalin pisze:Ja bym, jednak widział dla 401 całotygodniową funkcję ale jednak po skróceniu do Gocławia, a 168 na Marysin. Połączenie Gocław - Witolin, jeśli jest niezbędnie niezbędne to 123 przez Witolin.
-
geograf_OSU
-
geograf_OSU
To ze sobie tlumaczyliscie nie znaczy ze jest to prawda objawiona. Oczywiscie ze jest to niezbedne. Chyba ze 189 bedzie jezdzilo co 2 minuty w szczycie. Ale tyle na Stegny i Jelonki jest nie potrzebne.
Tym bardziej takie 504 nie bedzie bardzo potrzebne, bo sam GalMok to co najwyzej zapelni solowki co 15-20 minut tak jak teraz w DS.
Tym bardziej takie 504 nie bedzie bardzo potrzebne, bo sam GalMok to co najwyzej zapelni solowki co 15-20 minut tak jak teraz w DS.
Jest niezbędne bo inaczej zostaniesz oskarżony o łamanie praw człowieka za warunki przewozu ludzi w 189.
Z wycinaniem 517 z targówka też bym się nie spieszył bo chwilowo to jedyna linia w relacji targowa-jerozolimskie. Do czasu otwarcia tramwajów lub metra nie sądzę by ZTM próbował tą relację wycinać.
Ja im dłużej o tym ursusie myślę tym większy mam kłopot że trzeba pół miasta ruszyć. A to 517 na targówku a to 504 na ursynowie a to mało potrzebne wzmacnianie 187 na stegnach. 401 w marysinie to już pikuś. A żeby było trudniej to bardziej niż w sferze merytorycznej jest to problem polityczny. Na ile ZTM chce szaleć i na ile mu poszaleć wolno. I w zasadzie dopóki nasz ursusianin nam tego z ZTMu nie wyciągnie nasza dyskusja jest czysto akademicka a ursusowi może być finalnie kompletnie na plaster.
Z wycinaniem 517 z targówka też bym się nie spieszył bo chwilowo to jedyna linia w relacji targowa-jerozolimskie. Do czasu otwarcia tramwajów lub metra nie sądzę by ZTM próbował tą relację wycinać.
Ja im dłużej o tym ursusie myślę tym większy mam kłopot że trzeba pół miasta ruszyć. A to 517 na targówku a to 504 na ursynowie a to mało potrzebne wzmacnianie 187 na stegnach. 401 w marysinie to już pikuś. A żeby było trudniej to bardziej niż w sferze merytorycznej jest to problem polityczny. Na ile ZTM chce szaleć i na ile mu poszaleć wolno. I w zasadzie dopóki nasz ursusianin nam tego z ZTMu nie wyciągnie nasza dyskusja jest czysto akademicka a ursusowi może być finalnie kompletnie na plaster.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Witamcristle pisze:Jeżeli już, to możecie się próbować dogadywać z Piastowem co do zmian w obrębie 716 (Warszawska-Orląt-Wojciechowskiego-Keniga i dalej do Gierdziejewskiego) - Połczyńska - CM. Wolski (przez Karolin). Byłoby to dla wszystkich najmniej inwazyjne rozwiązanie.
207 - likwidacja
206 - likwidacja
177 - nie mam pomysłu
517 - pewnie likwidacja
Po tej wypowiedzi nasunał mi się pomysł:
517 pochłania 187 i jest mocne w dzień powszedni w kierunku Centrum oraz ma wozy na weekend ze 187.
Kursuje po trasie 187 ale przez Pl. Tysiąclecia do Metra Politechnika i potem odbija gdzieś w okolice Pl. Trzech Krzyży.
Natomiast 401 jest mocne w dzień powszedni, przejmuje wozy z 517 z weekendu i kursuje przez cały tydzień np. do Metra Służew, a może dalej jak brygady pozwolą czyli na Gocław.
Wychodzi i wilk syty i owca cała.
Co sadzicie o takim rozwiązaniu??
Pozdrawiam
Grzegorz Busłowski
Grzegorz Busłowski
pawcio pisze:.Na pewno jest to kierunek w którym należy podążać
Chodzi i o numer 517, która to linia w Ursusie keżdziła od dawien dawna jeszcze jako T a później 517 oraz o przystanek Centrum wynika z Ankiet na stronie urzędu. Najwięcej odanych głosów.emyl pisze:Wniosek z tego, że tu nie chodzi o relację na Jerozolimskie, a o numer 517.
Oczywiście ten przystanek można osiągnąć w różny sposób. Niekoniecznie jadąc cały czas Al. Jerozolimskimi.
Pozdrawiam
Grzegorz Busłowski
Grzegorz Busłowski
Gregory80 pisze:Witamcristle pisze:Jeżeli już, to możecie się próbować dogadywać z Piastowem co do zmian w obrębie 716 (Warszawska-Orląt-Wojciechowskiego-Keniga i dalej do Gierdziejewskiego) - Połczyńska - CM. Wolski (przez Karolin). Byłoby to dla wszystkich najmniej inwazyjne rozwiązanie.
207 - likwidacja
206 - likwidacja
177 - nie mam pomysłu
517 - pewnie likwidacja
Po tej wypowiedzi nasunał mi się pomysł:
517 pochłania 187 i jest mocne w dzień powszedni w kierunku Centrum oraz ma wozy na weekend ze 187.
Kursuje po trasie 187 ale przez Pl. Tysiąclecia do Metra Politechnika i potem odbija gdzieś w okolice Pl. Trzech Krzyży.
Natomiast 401 jest mocne w dzień powszedni, przejmuje wozy z 517 z weekendu i kursuje przez cały tydzień np. do Metra Służew, a może dalej jak brygady pozwolą czyli na Gocław.
Wychodzi i wilk syty i owca cała.
Co sadzicie o takim rozwiązaniu??
Jeżeli zależy Panu naprawdę na wykonaniu symulacji, to trzeba to usiąść i po prostu policzyć. Jestem fizykiem, więc wiem jak to powinno być zrobione.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Czy to jest sugestia, że po zaliczeniu Politechniki owe 517 miałoby jechać do Centrum i potem na Plac 3+? No nie wiem...Gregory80 pisze:Oczywiście ten przystanek można osiągnąć w różny sposób. Niekoniecznie jadąc cały czas Al. Jerozolimskimi.
No niestety to prawda, trzeba policzyć i szczegółowe wyliczenia słać do Organizatoracristle pisze:Jeżeli zależy Panu naprawdę na wykonaniu symulacji, to trzeba to usiąść i po prostu policzyć.