KwZ pisze:Gregory80 pisze:517 pochłania 187 i jest mocne w dzień powszedni w kierunku Centrum oraz ma wozy na weekend ze 187.
Kursuje po trasie 187 ale przez Pl. Tysiąclecia do Metra Politechnika i potem odbija gdzieś w okolice Pl. Trzech Krzyży.
Wydaje mi się, że już lepiej na Torwar. Chyba że patelnia musi być.
E tam, do Wiatracznej. A od Wiatracznej z czy można by połączyć? z 521! Ursus - Falenica.
[ Dodano: Pią 20 Wrz, 2013 20:12 ]
emyl pisze:metalin pisze:(517 kanibalizuje przeładowane 160)
Bez sensu
Czyli 517 podbiera pasażerów ze 160, które to za sprawą tego pierwszego, jak wskazuje termin kanibalizacji, jeździ pustawe, ale jednocześnie jest przeładowane?
To, że nie rozumiesz, nie znacz że bez sensu. A kanibalizuje brygady, które są niezbędne (bo codziennie nie mieszczą się pasażerowie) na 160.
emyl pisze: metalin pisze:Ja bym, jednak widział dla 401 całotygodniową funkcję ale jednak po skróceniu do Gocławia, a 168 na Marysin. Połączenie Gocław - Witolin, jeśli jest niezbędnie niezbędne to 123 przez Witolin.
Lepiej połączyć z 504
Hm, może rzeczywiście.
[ Dodano: Pią 20 Wrz, 2013 20:23 ]
pawcio pisze:
Z wycinaniem 517 z targówka też bym się nie spieszył bo chwilowo to jedyna linia w relacji targowa-jerozolimskie. Do czasu otwarcia tramwajów lub metra nie sądzę by ZTM próbował tą relację wycinać.
Ale do tego 517 nie jest niezbędne, wręcz jest słabe - mimo, że to obecnie jedyna linia zapewniająca bezpośrednią obsługę to w kierunku Wileńskiego z Centrum nieprzewidywalna. Równie dobrze można 226 od Zielenieckiej skierować do Centralnego po trasie 517. Lepsza punktualność, a i frekwencja dzisiaj w 226 marna.
pawcio pisze:Ja im dłużej o tym ursusie myślę tym większy mam kłopot że trzeba pół miasta ruszyć.
E tam, jeśłi politycznie przejdzie to lepiej robić - nie wiadomo, co będzie za rok. Tym bardziej, że zmiany nie takie straszne.
pawcio pisze:A to 517 na targówku
Zbędne, lepiej wyjdzie 160 wzmocnić.
pawcio pisze:a to 504 na ursynowie
To wariant, nie konieczność.
pawcio pisze:a to mało potrzebne wzmacnianie 187 na stegnach.
Zupełnie niepotrzebne - to realny problem.
pawcio pisze:401 w marysinie to już pikuś.
Tutaj to niezależnie od wszystkiego 168 przydałoby się puścić do Marysina.