Komunikacja miejska w Ursusie
Moderator: Wiliam
Do stegien to nie ma co myslec tylko wreszcie ta gowniana koncowke 187 skasowac.
187 na ec, 159 na siekierki sankt 108 w gore do metro rakowiecka po trasie 167, 167 najepiej byloby zapetlic na obecna chwile na nehru i poczekac az zbuduja sie te wszystkie rezydencje, ucywilizuje bluszczaska wtedy tamtedy na siekerki, a w takiej opcji 108 skrocic do sielc.
187 na ec, 159 na siekierki sankt 108 w gore do metro rakowiecka po trasie 167, 167 najepiej byloby zapetlic na obecna chwile na nehru i poczekac az zbuduja sie te wszystkie rezydencje, ucywilizuje bluszczaska wtedy tamtedy na siekerki, a w takiej opcji 108 skrocic do sielc.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Wdepnąć, czyli wybrać jeden z nich do połączenia...? Dobrze rozumiem?pawcio pisze:Musisz wdepnąć w trójcę 182/188/523 i jeszcze coś wymyślić dla Stegien. Miłego kombinowania.
Myknąć na Stegny 162, o wiele lepiej by się tam nadało.ness pisze:Do stegien to nie ma co myslec tylko wreszcie ta gowniana koncowke 187 skasowac.
Święta racja! Tak. Dzień zapowiadał się kijowo, ale dzięki temu stwierdzeniu zacząłem się uśmiechaćMichalJ pisze: Jedyne rozwiązanie to wzmocnienie 517 i przedłużenie 191 na Dworzec Wschodni.
Gdyby to było takie proste, nie użyłbym czasownika "wdepnąć".emyl pisze:Wdepnąć, czyli wybrać jeden z nich do połączenia...? Dobrze rozumiem?pawcio pisze:Musisz wdepnąć w trójcę 182/188/523 i jeszcze coś wymyślić dla Stegien. Miłego kombinowania.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
A ja dalej będę forsował mój projekt, przypomnę:
Sam Ursus oddaję pod pomysły innych gdyż nie znam tamtych ulic.107 ESPERANTO - [...] Chełmska - Bobrowiecka - Al. Witosa - Czerniakowska - Powsińska - Św. Bonifacego - STEGNY
Częstotliwość: bez zmian
Cel: Zastąpienie linii 187 na wschodnim odcinku, co prawda dojazd do metra będzie tam utrudniony ale przecież jest 131 a takie 107 przez większość centrum przejeżdża.
187 Likwidacja linii, połączenie z linią 517
517 Połączenie z linią 187, skierowanie linii na trasę:
URSUS - NIEDŹWIADEK - trasa 187 lub 517 - Grzymały-Sokołowskiego - Kopińska - Wawelska - Trasa Łazienkowska - METRO POLITECHNIKA (lub kraniec w pobliżu)
Częstotliwość: 7,5/10/15
Cel: Stworzenie szybkiej i bezkorkowej linii, która dowiezie Ursus i Ochotę do metra i innych dzielnic Warszawy. Wykorzystanie buspasa i wiaduktów w Al. Jerozolimskich do szybszego przemieszczenia się przez Warszawę. A jednocześnie brak dubla kolei. Do centrum oprócz pociągów Ursus miałby 191 (w pewnym sensie) oraz z Beresteckiej 127 i 158.
Możliwa koordynacja z linią 523 (jeśli się da w godzinach kiedy częstotliwości będą podobne) na odcinku Metro Politechnika - Dw. Zachodni.
MichalJ pisze: i przedłużenie 191 na Dworzec Wschodni.
Cóż, wynika z tego, że mimo wszystko nasze dyskusje stoją wyżej, niż te komentarze
Czujesz się kijowo, wydłuż coś na Kijowskąemyl pisze:Święta racja! Tak. Dzień zapowiadał się kijowo, ale dzięki temu stwierdzeniu zacząłem się uśmiechać
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Tylko czy będzie miejsce? 162 jest jednak trochę częstszą linią niż 187. Ja ze 107 kierowałem się tym, że to będzie niewielkie wydłużenie a 107 może bardziej zastąpić 187 w dojeździe do centrum i do metra. A generalnie frekwencja w obecnym 187 na Czerniakowie moim zdaniem jest słaba i w sam raz na solówki na 107. Ja bym 162 nie ruszał.emyl pisze:Lepiej 107 na Siekierki, a 162 na Stegny...
Stegny? To bardzo duża pętla, zdjęcia satelitarne pokazują ok. 90 m peronu. Zresztą przed chwilą kończyło tam też 317. Ludzie na forum mówią, że powoli wzmacniane 162 lepiej niż na os. Bernardyńska czułoby się na Stegnach, które są trochę gęściej zaludnione. Ja większego kłopotu spodziewam się na Kierbedzia, któremu zabierze się linię do centrum, zostawiając jedynie 119.reserved pisze: Tylko czy będzie miejsce? 162 jest jednak trochę częstszą linią niż 187. Ja ze 107 kierowałem się tym, że to będzie niewielkie wydłużenie a 107 może bardziej zastąpić 187 w dojeździe do centrum i do metra. A generalnie frekwencja w obecnym 187 na Czerniakowie moim zdaniem jest słaba i w sam raz na solówki na 107. Ja bym 162 nie ruszał.
Frekwencja w 187 na Powsińskiej - Czerniakowskiej powalająca być nie może, bo gdzie ci ludzie mieliby jechać? Do metra mają 131. Natomiast 162 do M2 i na Pragę może być ciekawe.
Sygnalizuję możliwą koordynację 159 [12/15/20] ze 107 [15/15/20], które mają wspólną trasę od elektrociepłowni do Kruczej. I może jeszcze 162 ze 185.