I bardzo dobrze.Ale dlatego linia ta jeździ tylko w szczycie.
(!) Tramwajem na Tarchomin
Moderator: Wiliam
Znajdź najpierw kilka różnic między linią 1, a linią 2... a będziesz wiedział o co chodzi.Dantte pisze:W tym samym czasie 1 na Okopowej jechało paręnaście razy osób więcej. Deal with it.Jachim pisze:mianowicie z Młocin jechało, aż 17 osób
fik pisze:Zaczynam znajdować: frekwencja.Jachim pisze: Znajdź najpierw kilka różnic między linią 1, a linią 2... a będziesz wiedział o co chodzi.
Oraz trasa.
Jakoś mam dziwne wrażenie, że wyliczanka ta nie doprowadzi nikogo do pętli Mehoffera (o Winnicy przez litość nie wspominając), więc proponuję jej nie kontynuować.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- tarantula01
- Kontakt:
Przeliczyłem powierzchnię podłogi w tramwajach i autobusach. Dzieląc liczbę osób, które w tramwaju / autobusie wg producentów mogą jechać, wyszło mi, że producenci autobusów podają wartość pojemności przy 4,7 - 5 os/m2 a producent tramwajów (PESA i Swing 120 Na) przy 3 os/m2. Przy 4,7 - 5 os/m2 do PESy powinno wejść ... 300 - 320 os.!tarantula01 pisze:Próbowałem szukać standardów napełnienia autobusów i tramwajów przy których podawane są te wartości pojemności, ale nigdzie nie znalazłem.KwZ pisze:Tarantulo, podajesz pewne liczby pasażerów, które mieszczą się w tramie lub autobusie. Podaj, przy jakich standardach napełnienia (os/m2). Dwuskład akwariów ma 250 osób, a i to chyba ma mniejsze zatłoczenie niż te autobusy...
Pojemność metra (1400 - 1450 os) podawana jest również przy napełnieniu ok. 5 os/m2
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
IIRC - przy 8 osobach na metr.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A czy odjąłeś powierzchnię zajmowaną przez: siedzenia i miejsca na nogi dla siedzących, wózki, kabinę motorniczego, pas 30 cm od drzwi, który nie jest liczony do pojemności i ewentualnie inne obszary niedostępne dla podróżnych?tarantula01 pisze:Przeliczyłem powierzchnię podłogi w tramwajach i autobusach. Dzieląc liczbę osób, które w tramwaju / autobusie wg producentów mogą jechać, wyszło mi, że producenci autobusów podają wartość pojemności przy 4,7 - 5 os/m2 a producent tramwajów (PESA i Swing 120 Na) przy 3 os/m2. Przy 4,7 - 5 os/m2 do PESy powinno wejść ... 300 - 320 os.!
Czy skierowanie czegoś oprócz dwójki na Tarchomin nastąpi po zbudowaniu pętli na Mehoffera (wielka pętla to przecież nie będzie, a częstotliwość 2 ma być wysoka), czy dopiero w Winnicy? I czy padła w końcu jakaś oficjalna informacja co to będzie za linia?
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
17 na Tarchomin to całkiem niegłupi pomysł. Będzie bezpośredni tramwaj "do miasta" dla tych którym Metro nie pasuje - i jakby nie było, 17 jedzie w inny ciąg niż Metro.
Doszliśmy w Polsce do stanu, że rozkład jazdy pociągów to jest coś,
co w istocie działania przypomina kalejdoskop, obracający się nie rzadziej niż cztery razy do roku,
w tym raz, w grudniu, z solidnym potrząśnięciem....
co w istocie działania przypomina kalejdoskop, obracający się nie rzadziej niż cztery razy do roku,
w tym raz, w grudniu, z solidnym potrząśnięciem....