Tarchomin i Nowodwory (II)
Moderator: Wiliam
Ale przecież właśnie Płochocińska obsługuje obecnie te osiedla, które będzie obsługiwać 211...marko80 pisze:211 będzie chyba wyjeżdżać z kowalczyka, więc na płochocińskiej go nie będzie.winnux8 pisze:
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
Powinno się przy okazji od razu wywalić Śliwice. 509 nie musi się tam zatrzymywać, myślę że temu osiedlu domków tramwaj spokojnie wystarczy. A jeśli jakiś przystanek w ciągu Jagiellońskiej musi być obsługiwany conajmniej na żądanie, to niech będzie to PIMOT. Z jednej strony szkoły, z drugiej centrum handlowe. Myślę że na pewno byłby lepiej wykorzystywany niż te nieszczęsne Śliwice.
Chyba że celem jest właśnie zatrzymanie 509 na przystanku który nie będzie zbytnio dobijał tej i tak mocno zapełnionej linii...
Chyba że celem jest właśnie zatrzymanie 509 na przystanku który nie będzie zbytnio dobijał tej i tak mocno zapełnionej linii...
6, 20, 23, 26, 160, 509, N03
Śliwice bardziej służą tutaj do przesiadki na tramwaj (bo przecież na Jagiellońskiej korek) i w zasadzie to się naprawdę sprawdzają. A PIMOT jest w środku korka i nici z przesiadki.Maybach pisze:Powinno się przy okazji od razu wywalić Śliwice. 509 nie musi się tam zatrzymywać, myślę że temu osiedlu domków tramwaj spokojnie wystarczy. A jeśli jakiś przystanek w ciągu Jagiellońskiej musi być obsługiwany conajmniej na żądanie, to niech będzie to PIMOT. Z jednej strony szkoły, z drugiej centrum handlowe. Myślę że na pewno byłby lepiej wykorzystywany niż te nieszczęsne Śliwice.
Ileś tam razy jeździłem 509. I ileś tam razy przy Śliwicach nie wysiadało więcej osób niż dwie osoby.winnux8 pisze:Śliwice bardziej służą tutaj do przesiadki na tramwaj (bo przecież na Jagiellońskiej korek) i w zasadzie to się naprawdę sprawdzają.

Codziennie jeżdżę 509 w porannym szczycie i zawsze wysiada tam tyle osób (czasem nawet więcej) co na FSO - wczoraj np. koło 15 osób.Pawel_ pisze:Ileś tam razy jeździłem 509. I ileś tam razy przy Śliwicach nie wysiadało więcej osób niż dwie osoby.
Jeżdżę rano 186 i nie ma kursu, żeby tam nie wsiadło 4-6 osób.winnux8 pisze:Obrazkowa to tragedia tej okolicy - przystanek bardzo słabo wykorzystywany
144.emyl pisze:Hmm, czekajcie, to jaki jeszcze czarny numerek jest wolny...?
Zapomnij o tym.Maybach pisze:Powinno się przy okazji od razu wywalić Śliwice. 509 nie musi się tam zatrzymywać, myślę że temu osiedlu domków tramwaj spokojnie wystarczy.
1. Osiedle domków
2. Przychodnia obsługująca ponad 1000 pacjentów dziennie.
3. Za kilka miesięcy kilka budowanych właśnie przez developera bloków.
Jak już ktoś zauważył, to potrafi tam wysiąść ilość ludzi porównywalna z ilością na Żeraniu FSO.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
- Kontakt:
Błagam, nie w tej okolicy...144.
Bo? Tylko bez bredni o historii proszę, bo taka linia tam już była.Autobus Czerwon pisze:Błagam, nie w tej okolicy...144.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
- Esteban Gomez
Właściwie dlaczegoby nie zawiesić przystanków tramwajowych między Starzyniakiem a Żeraniem, zrobić obok nich autobusowe i puścić na Żerań 170? Może możnaby nawet wtedy zrobić coś z 509, bo na części trasy spadną potoki
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To jest problem mentalny.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
- Kontakt:
Była, tylko i wyłącznie przez głupotę ZTM polegającą na "naprawie poprzedniego układu komunikacyjnego". Po 15 latach powrócono do tego połączenia, szkoda że nie pod starym numerem.Misiek pisze:Bo? Tylko bez bredni o historii proszę, bo taka linia tam już była.
- tarantula01
- Kontakt:
Bo ten przystanek jest dobry do tego, aby przesiąść się z 509 do tramwaju, który uciekł z Żerania chwilę przed dojechaniem tam 509, a który o tramwaj nie stoi w korku przed rondem Starzyńskiego. Sam tak często robię.MisiekK pisze:Jak już ktoś zauważył, to potrafi tam wysiąść ilość ludzi porównywalna z ilością na Żeraniu FSO.Maybach pisze:Powinno się przy okazji od razu wywalić Śliwice. 509 nie musi się tam zatrzymywać, myślę że temu osiedlu domków tramwaj spokojnie wystarczy.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Jak będą jeździć autobusy jak od 7.06 zamkną Światowida 

1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
A gdzieś jest napisane, że będzie zamknięta? Bo szukałem, nie ma informacji nawet na stronie Urzędu Dzielnicy. No i na jak długo i na jakim odcinku?Walas pisze:Jak będą jeździć autobusy jak od 7.06 zamkną Światowida
Tak poza tym: http://tustolica.pl/nowodwory-czekaja-n ... lata_67422
Moje zdjęcia: Phototrans - WGKM