Trasa tramwajowa na Tarchomin i Nowodwory

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 03 lut 2015, 19:43

Nie doceniasz potęgi Podróży Bez Przesiadek Do MacDonalda...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Os0

Post autor: Os0 » 03 lut 2015, 19:51

Może, po zakończeniu burdelu na Służewcu, ZTM zamieni południowe krańce 17 i 33.
:mewa: 2 17 211 509 511 516 723 731 N03 N63
1 9 15 128 136 154 157 172 186 208 414 N01 N38 N88

drobert

Post autor: drobert » 03 lut 2015, 21:53

Podróż bez przesadek jest dobra ale jak jest atrakcyjna czasowo. Ja obecnie z ZP Wołoska do R-4 wolę jechać tramwajem, później metrem do Huty i przystanek tramwajem do R-4 niż bezpośrednio 17 bo jest ok. 10-15 minut szybciej ew. od razu z buta do Metra Racławicka. Nawet jadące dookoła N01 jest zbliżone czasowo do 17.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 03 lut 2015, 23:24

MichalJ pisze:Na razie poczekaj dwa dni, może jednak odkręcą?
Wygląda na to, że Siemens dostał łomot za eksperymenty i sytuacja w dzień wróciła do stanu poprzedniego.
pawcio pisze:Skoro osa już się włączył w wojnę w sprawie Powstańców, to już niech bije serią. Może przynajmniej jedną sprawę będą musieli załatwić.
Otwarcie i tak będzie dla polityków i dziennikarzy, bo od otwarcia odcinka Nowe Bemowo - Piaski konsekwentnie niedasię zrobić kawałka wydarzenia dla mieszkańców.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 04 lut 2015, 0:20

To te ludziki?
http://radny.com.pl/robocze/tram150202_164018.jpg
A ja myślałem, że priorytet ustawiają lub chociaż akomodację dla osygnalizowanego lewoskrętu włączą.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 04 lut 2015, 6:29

tarantula01 pisze:To te ludziki?
A ja myślałem, że priorytet ustawiają lub chociaż akomodację dla osygnalizowanego lewoskrętu włączą.
Ty to byś chciał mieć ciastko i je zjeść. Skoro szacowna firma nie ma kompetentnych ludzi, którzy by umieli wgrać docelowe programy to niech nie grzebią w obecnych nastawach, bo spisują się one dobrze i nie ma się o nie czepiać. Pilniejsze jest posprzątanie burdelu na Starych Świdrach.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 04 lut 2015, 17:13

Os0 pisze:Może, po zakończeniu burdelu na Służewcu, ZTM zamieni południowe krańce 17 i 33.
Ale na Rakowieckiej za dużo siedemnastek nie może stać, a jeśli miałaby to być linia z dobrą częstotliwością,
to musiałaby mieć krótkie postoje, co z kolei spowoduje, że w obie strony będzie opóźniona :/
ŁK

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 04 lut 2015, 17:14

MisiekK pisze:
MichalJ pisze:Na razie poczekaj dwa dni, może jednak odkręcą?
Wygląda na to, że Siemens dostał łomot za eksperymenty i sytuacja w dzień wróciła do stanu poprzedniego.
A może się zepsuło coś po prostu?
ŁK

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 04 lut 2015, 18:29

Łukasz pisze:A może się zepsuło coś po prostu?
Nie. Po zakończeniu eksperymentów porąbały się panom wersje programów jakie mieli uruchomić.

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 04 lut 2015, 18:30

MisiekK pisze:
tarantula01 pisze:To te ludziki?
Ty to byś chciał mieć ciastko i je zjeść. Skoro szacowna firma nie ma kompetentnych ludzi, którzy by umieli wgrać docelowe programy to niech nie grzebią w obecnych nastawach, bo spisują się one dobrze i nie ma się o nie czepiać. Pilniejsze jest posprzątanie burdelu na Starych Świdrach.
Z dzisiejszych obserwacji - jazdy tramwajem z Mehoffera wynika, że tramwaj po ruszeniu z przystanku Mehoffera i rozpędzając się do dopuszczalnej prędkości, nie musiał zatrzymywać się na światłach przy wjeździe pod SP344, tylko zaledwie musiał lekko zwolnić. Do wczoraj tramwaj zawsze musiał zatrzymać się przy sygnalizatorze przy wjeździe do SP344, odstać 5-8 sekund aż wyświetli się "zielone" i dopiero ruszał. Także być może te grzebanie na Mehoffera przyniesie korzyść. Zobaczymy w kolejnych dniach.
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

konstalek

Post autor: konstalek » 04 lut 2015, 19:29

Kanalarzy zabawy to zdaje się unijne są, a te trzeba w roku bieżącym zamknąć.

Awatar użytkownika
winnux8

Post autor: winnux8 » 04 lut 2015, 19:32

Coś majstrowali ze światłami Światowida/Myśliborska? Cały poranny szczyt był korek jakiego zwykle tu nie ma.
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!

Awatar użytkownika
Matej
(mateuszsolaris)

Post autor: Matej » 04 lut 2015, 22:48

winnux8 pisze:Coś majstrowali ze światłami Światowida/Myśliborska? Cały poranny szczyt był korek jakiego zwykle tu nie ma.
Wczoraj też był (o godzinie 7:00 wczoraj jak i dzisiaj jechałem). Mimo wszystko ruch sprawnie szedł ;)
Moje zdjęcia: Phototrans - WGKM

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 05 lut 2015, 0:34

winnux8 pisze:Coś majstrowali ze światłami Światowida/Myśliborska?
Z tymi to na początku stycznia. Tam rano ustawia się kolejka koło 7 codziennie, ale w miarę sprawnie jedzie.

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 05 lut 2015, 20:53

tarantula01 pisze:
MisiekK pisze: Ty to byś chciał mieć ciastko i je zjeść. Skoro szacowna firma nie ma kompetentnych ludzi, którzy by umieli wgrać docelowe programy to niech nie grzebią w obecnych nastawach, bo spisują się one dobrze i nie ma się o nie czepiać. Pilniejsze jest posprzątanie burdelu na Starych Świdrach.
Z dzisiejszych obserwacji - jazdy tramwajem z Mehoffera wynika, że tramwaj po ruszeniu z przystanku Mehoffera i rozpędzając się do dopuszczalnej prędkości, nie musiał zatrzymywać się na światłach przy wjeździe pod SP344, tylko zaledwie musiał lekko zwolnić. Do wczoraj tramwaj zawsze musiał zatrzymać się przy sygnalizatorze przy wjeździe do SP344, odstać 5-8 sekund aż wyświetli się "zielone" i dopiero ruszał. Także być może te grzebanie na Mehoffera przyniesie korzyść. Zobaczymy w kolejnych dniach.
Na razie efektu dobrej koordynacji ciąg dalszy. Motorniczy rozpędzają się do ok. 40 -45 km/h ruszając z Mehoffera i bez hamowania jadą przez światła przy SP344 do Ćmielowskiej.
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

ODPOWIEDZ