Nowe znaki drogowe

Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 01 paź 2006, 19:57

"kaczogród" powinno być :P

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 01 paź 2006, 20:54

Jak jestesmy w temacie to mozę taki niecodzienny znak dorzucę ;-)

//okolice Węgorzewa :smile:
Załączniki
A-1-2.JPG
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Siecool

Post autor: Siecool » 01 paź 2006, 21:17

Na jednej z dróg w okolicach Trzebiatowa (nie pamiętam dokładnie której) pod znakami "Inne niebezpieczeństwa" jest tabliczka z narysowanym uciętym pniem drzewa i napisem "pniaki na poboczu". ;)
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 01 paź 2006, 22:46

Siecool pisze:Na jednej z dróg w okolicach Trzebiatowa (nie pamiętam dokładnie której) pod znakami "Inne niebezpieczeństwa" jest tabliczka z narysowanym uciętym pniem drzewa i napisem "pniaki na poboczu". ;)
Pewnie trasa 109 do Mrzeżyna :grin:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 02 paź 2006, 0:13

solaris8315 pisze:"kaczogród" powinno być
:arrow: Ale jest Kaczygród. Mam nadzieję, że ktoś to uwieczni, zanim drogowcy się zorientują.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 02 paź 2006, 18:13

Nie wolno zapomianć o znakach na Trasie Łazienkowskiej koło Kanałku Gocławskiego ostrzegającego przed innym niebezpieczeństwem w postaci dzikich kaczek (niestety napis, a nie rysuneczek).
A w tym roku, jak na sezon letni rozkopano całe Międzyzdroje, to przez pewien czas brakowało ostatniej warstwy asfaltu, a były już gotowe studzienki. Dostawiono więc znak ze stosownym rysunkiem samochodu wylatującego w powietrze na jednej z takich studzienek.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

reserved

Post autor: reserved » 02 paź 2006, 19:19

A ja się np dziwie... kto umieszcza znak pierwszeństwa dla wszystkich lokalnych dróg prostopadłych do Włodarzewskiej #-o

Jožin z bažin
Kontakt:

Post autor: Jožin z bažin » 02 paź 2006, 19:47

djmc100 pisze:A ja się np dziwie... kto umieszcza znak pierwszeństwa dla wszystkich lokalnych dróg prostopadłych do Włodarzewskiej #-o
To jak tam teraz jest? Bo dawniej było dużo równorzędnych...
xxx

reserved

Post autor: reserved » 02 paź 2006, 20:10

Hieronim pisze:
djmc100 pisze:A ja się np dziwie... kto umieszcza znak pierwszeństwa dla wszystkich lokalnych dróg prostopadłych do Włodarzewskiej #-o
To jak tam teraz jest? Bo dawniej było dużo równorzędnych...
Teraz ktoś jadący ul. włodarzewska musi przepuścic samochody wyjeżdzające z bocznych uliczek. Na włodarzewskiej jest znak "Ustąp pierwszeństwa" i pod nim dopisane "Na całej długości ulicy"

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 02 paź 2006, 20:15

R-11 Kleszczowa pisze:Jak jestesmy w temacie to mozę taki niecodzienny znak dorzucę ;-)
Znak doprawdy śliczny :-$ :grin:
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Jožin z bažin
Kontakt:

Post autor: Jožin z bažin » 02 paź 2006, 20:30

djmc100 pisze:Teraz ktoś jadący ul. włodarzewska musi przepuścic samochody wyjeżdzające z bocznych uliczek. Na włodarzewskiej jest znak "Ustąp pierwszeństwa" i pod nim dopisane "Na całej długości ulicy"
Nie jest to głupia idea. Może zapewni więcej bezpieczeństwa i skończy z kierowcami jadącymi tą ulicą 80 km/h.

[ Dodano: 2006-10-02, 20:30 ]
djmc100 pisze:Teraz ktoś jadący ul. włodarzewska musi przepuścic samochody wyjeżdzające z bocznych uliczek. Na włodarzewskiej jest znak "Ustąp pierwszeństwa" i pod nim dopisane "Na całej długości ulicy"
Nie jest to głupia idea. Może zapewni więcej bezpieczeństwa i skończy z kierowcami jadącymi tą ulicą 80 km/h.
xxx

reserved

Post autor: reserved » 02 paź 2006, 21:25

No tak, rozumiem Cie, ale nie wiem czy byłeś na tej ulicy, tam niekiedy samochody wyjeżdżają z ulicy wprost na jezdnie, i nie można tych samochodów przyuważyc bo ogranicza widocznosc płot. A to troche durne żeby dla tych 3 samochodów dziennie stawały wszystkie na włodarzewskiej.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 02 paź 2006, 21:59

Piotrek pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Jak jestesmy w temacie to mozę taki niecodzienny znak dorzucę ;-)
Znak doprawdy śliczny :-$ :grin:
Też mi się spodobał i dlatego mimo ulewnego (delikatnie mówiąc) deszczu postanowiłem go sfotografowac. :grin:
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 02 paź 2006, 22:55

djmc100 pisze:
Hieronim pisze:To jak tam teraz jest? Bo dawniej było dużo równorzędnych...
Teraz ktoś jadący ul. włodarzewska musi przepuścic samochody wyjeżdzające z bocznych uliczek. Na włodarzewskiej jest znak "Ustąp pierwszeństwa" i pod nim dopisane "Na całej długości ulicy"
Dokładniej jest znak w postaci wykrzyknika (inne nieb ezpieczeństwo) i tabliczka "skrzyżowanie rónorzędne na całej długości ulicy Włodarzewskiej" (dosłownie).Zresztą ta tsbliczka jest słabo widoczna, więc wątpię, żeby kierowy zdążyli przeczytać treść, a pasyt i tak są wytarte/przykryte....
Natomiast widocznie ruch jest zbyt mały, by ustalać pierwszeństwo :)
tam niekiedy samochody wyjeżdżają z ulicy wprost na jezdnie, i nie można tych samochodów przyuważyc bo ogranicza widocznosc płot.
to nie jest jakiś odosobniony przypadek w naszym mieście ;)
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

reserved

Post autor: reserved » 02 paź 2006, 22:58

MeWa pisze:to nie jest jakiś odosobniony przypadek w naszym mieście ;)
Ale to stanowi niebezpieczenstwo

ODPOWIEDZ