Ale to i tak znamienne, że przypomniałeś że także PiS miał swoją aferę podsłuchową.
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
A teraz o polityce... (tej krajowej)
Moderator: Szeregowy_Równoległy
Ježišmaria, nikomu nie chodzi o nazwy afer. Glonojad uważa, że "afera podsłuchowa" dotycząca Sowy i Przyjaciół jest sprokurowana przez PiS i powinna przede wszystkim uderzać w tych którzy ją wywołali, a nie byli nagrani.
Ale to i tak znamienne, że przypomniałeś że także PiS miał swoją aferę podsłuchową.

Matko bosko, a ja myślałem, że Bastianowi chodzi konkretnie o to:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Afera_ta%C5%9Bmowa
... iż wszędzie używano nazwy "afera podsłuchowa" dla przypadku z 2014/2015 roku, a nie taśmowa.
Poza tym pierwszy raz spotykam się z tezą, że te nagrania z Sowy były wręcz zamachem stanu. Ale dokonania PO są takie, że dali bez większego problemu nagrać osoby będące ministrami i przede wszystkim (dla mnie) - co na nich mówili.
Poza tym, no dałem się porobić jak dziecko, nie załapałem do końca tematu. Nie przejmujcie się mną najlepiej.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Afera_ta%C5%9Bmowa
... iż wszędzie używano nazwy "afera podsłuchowa" dla przypadku z 2014/2015 roku, a nie taśmowa.
Poza tym pierwszy raz spotykam się z tezą, że te nagrania z Sowy były wręcz zamachem stanu. Ale dokonania PO są takie, że dali bez większego problemu nagrać osoby będące ministrami i przede wszystkim (dla mnie) - co na nich mówili.
Poza tym, no dałem się porobić jak dziecko, nie załapałem do końca tematu. Nie przejmujcie się mną najlepiej.
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
No cóż, kuchnia polityczna ma to do siebie, że fiołkami raczej nie pachnie, tylko szambem. Kalisz z Kwaśniewskim też rozmawiali swobodnie i niezłe epitety sadzili pod adresem np Tuska. Nie ma się co oszukiwać, że jakakolwiek partia zakulisowo rozmawia inaczej, niż to uwiecznione na taśmach...
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
Wyjątki mogą być. Nie sądzę, żeby Jarosław Kaczyński używał (ba, w ogóle znał) słów na ch.. i podobnych. Natomiast oczywiście cała reszta... Politycy nie różnią się pod tym względem od przeciętnego przedstawiciela narodu. Chociaż ja na przykład w miejscu publicznym typu knajpa staram się co nieco powstrzymywać. 
Za co został skazany Mariusz Kamiński, będący szefem CBA?
Jeśli ktokolwiek wypowiada się o komunikacji w Pruszkowie, niech nie zapomina, że na północ od torów (Gąsin, Żbików, Bąki) też mieszkają ludzie.
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...
Za przekroczenie uprawnień w sprawie chyba polowania na Leppera.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Czyli za zmontowanie prowokacji? Oczywiście teraz zostanie uniewinniony, jak mniemam.
Jeśli ktokolwiek wypowiada się o komunikacji w Pruszkowie, niech nie zapomina, że na północ od torów (Gąsin, Żbików, Bąki) też mieszkają ludzie.
Miejmy nadzieję, bo nie było podstaw do skazania. Prowokacja powinna być dozwolona (pod warunkiem, że nie będzie jednym wielkim przekrętem...).
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
-
Stary Pingwin
CBA miało zwalczać korupcję, a nie stwarzać do niej warunki, żeby mieć wyniki. Podasz mi jakiś sukces tej formacji pod kierownictwem pana Mariusza?
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Twierdzę, że 90% ludzi ma cenę. Nie oznacza to, że wszyscy z nich są skorumpowani! CBA kreowało rzeczywistość - tworzyło przestępców, a tego żadnej policji robić nie wolno.Poc Vocem pisze:Miejmy nadzieję, bo nie było podstaw do skazania. Prowokacja powinna być dozwolona (pod warunkiem, że nie będzie jednym wielkim przekrętem...).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Co zresztą potwierdziły wyroki sądowe zarówno w sprawie Sawickiej jak i afery gruntowej.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Każdy ma cenę, pewnie. Pytanie tylko jak niska jest ta cena.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ale nie jest rolą służb sprawdzać jaka ta cena jest. Jest przestępstwo, jest ściganie, a nie tropienie kto postanowi przejść na ciemną stronę jak dostanie walizkę pełną hajsu. Ja dostrzegam pewną różnicę między ściganiem przestępców a bieganiem z kasą i pytaniem każdego kto się nawinie czy przypadkiem nie ma chęci dać się skorumpować.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ewentualnie czy weźmie za jedną, trzy, czy dziesięć.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Powiem tak: jeśli istnieje osoba, która weźmie za jedną, piastowanie przez nią stanowiska państwowego jest zwyczajnie niebezpieczne.