Wiaty przystankowe
Moderator: Wiliam
Tunelem. Rozumiem, że nie przewidziano żadnej kładki dla pieszych nad Żołnierską, a chodnik będzie w miejscu zasypanego kanału melioracyjnego?
- fik
- Naczelne Chamidło
Czym by nie było: Stężycka jest bliżej punktów docelowych, Żołnierska ma lepszą ofertę. Nie widzę podstaw do wycinania żadnego z nich, ani korzyści z takiego działania.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Nie wiem czy to odpowiedni dział, ale parę dni temu wykonawca remontu ulicy usunął jedną z ostatni eŁek, która stała na przystanku Witebska...
-
- Kontakt:
Mam wrażenie że zniknęły także obydwie ełki na EC Siekierki.
- Krzysztof_J
- Kontakt:
Już pewnie ten temat był poruszany, ale czy w ostatnim czasie były jakieś plany zachowania przynajmniej jednej wiaty typu "Ł"?
Podobno sam ZTM miał plany zachowania takiej eŁki, jednak aktualnie temat albo ucichł, albo nic takiego do mnie nie dotarło.
To są te czerwone? Jedna jest przed Centrum Alzheimera przy al. Wilanowskiej.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
A jest jeszcze na Starych Kabatach? Bo jeśli tak to chyba sobie jeszcze postoi. Nie ma sensu wymieniać skoro nic tam nie kursuje
.

Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Wydaje mi się, że od jakiegoś czasu stał nowszy typ wiaty.
-
- Kontakt:
Na Starych Kabatach oidp stała budotechnika.
W ramach testów montowane są ekrany informacyjne na wybranych przystankach.
Kiedyś sądziłem, że po wprowadzeniu takich ekranów na przystankach, to na nich będą się wyświetlać rozkłady jazdy tak by nie było konieczności ich wymiany czy też komunikaty w związku z objazdami itp. ale jak widać reklamy w ramach Cityinfo są ważniejsze
Swoją drogą - jeśli mapa on-line położenia tramwajów i autobusów ma się opierać na tych samych danych co np. realbus.pl oznaczać to będzie wybrakowaną usługę bo część wozów mimo, że są codziennie w ruchu to nie wyświetla się na tej czy na innych stronach z lokalizacją pojazdów.
https://www.ztm.waw.pl/informacje-praso ... i-tramwaj/System wykorzystuje ogólnodostępne dane o aktualnym położeniu pojazdów Warszawskiego Transportu Publicznego. Pasażerowie na przystanku mogą on-line na planie wyświetlanym na ekranie śledzić położenie autobusów i tramwajów, które kursują w pobliżu danego przystanku. Można także sprawdzić prognozę pogody, utrudnienia w ruchu drogowym albo po prostu umilić sobie czas, śledząc autorski kanał informacyjny Cityinfo. [...] Dodatkowo można podładować telefon oraz skorzystać z bezdotykowego dyfuzora do dezynfekcji dłoni.
Kiedyś sądziłem, że po wprowadzeniu takich ekranów na przystankach, to na nich będą się wyświetlać rozkłady jazdy tak by nie było konieczności ich wymiany czy też komunikaty w związku z objazdami itp. ale jak widać reklamy w ramach Cityinfo są ważniejsze

Swoją drogą - jeśli mapa on-line położenia tramwajów i autobusów ma się opierać na tych samych danych co np. realbus.pl oznaczać to będzie wybrakowaną usługę bo część wozów mimo, że są codziennie w ruchu to nie wyświetla się na tej czy na innych stronach z lokalizacją pojazdów.

Chyba ktoś był na wycieczce w Krakowie albo Poznaniu i podpatrzył te ekrany...Bywalec pisze: ↑23 sie 2021, 18:49W ramach testów montowane są ekrany informacyjne na wybranych przystankach.https://www.ztm.waw.pl/informacje-praso ... i-tramwaj/System wykorzystuje ogólnodostępne dane o aktualnym położeniu pojazdów Warszawskiego Transportu Publicznego. Pasażerowie na przystanku mogą on-line na planie wyświetlanym na ekranie śledzić położenie autobusów i tramwajów, które kursują w pobliżu danego przystanku. Można także sprawdzić prognozę pogody, utrudnienia w ruchu drogowym albo po prostu umilić sobie czas, śledząc autorski kanał informacyjny Cityinfo. [...] Dodatkowo można podładować telefon oraz skorzystać z bezdotykowego dyfuzora do dezynfekcji dłoni.
-
Ja to jakiś czas temu widziałem na przystanku końcowym 218 przy Królikarni, ale nie działało.
- Solaris
Ktoś ma tu za dużo pieniędzy, albo znajomy królika chce na tym zarobić. Inne możliwości też dostępne.
Widzę regularnie powybijane szyby na przystankach, to już widzę demolkę tych ekranów. Z jednej strony dla szpanu przed koleżkami/koleżankami, jaki to ja kozak jestem, z drugiej zbieracze wszelkiego autoramentu metali kolorowych.
Niestety, społeczeństwo nam dziczeje.
Widzę regularnie powybijane szyby na przystankach, to już widzę demolkę tych ekranów. Z jednej strony dla szpanu przed koleżkami/koleżankami, jaki to ja kozak jestem, z drugiej zbieracze wszelkiego autoramentu metali kolorowych.
Niestety, społeczeństwo nam dziczeje.