Nie chcieli podjąć ryzyka, co jest dla mnie w pełni zrozumiałe.
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Tramwaje dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Przednie pojedyncze drzwi na skosie to rak, a Stadler miał projekt Solarisa bez takich problemów. Nie chciał go wykorzystać - jego problem. Czasy Flexity Classic, konstrukcji z lat '90, naprawdę minęły.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Uruchomienie produkcji kolejnego modelu to koszty (pytanie o opłacalność przy zamówieniu 20 sztuk), a może też i polityka firmy polegająca na oferowaniu konkretnych sprawdzonych rozwiązań bez wchodzenia w prototypy.
Fakt - to był całkiem fajny projekt.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
Moglibyście coś więcej o tym solarisowym projekcie?
Przetarg na nowe wozy został unieważniony.
Gdańsk też ruszył z przetargiem, na dodatek na dłuższe na potrzeby Trasy GPW.
A Warszawa? Well, Warszawa pewnie będzie ostatnią wiosną Gallów i wysokiej podłogi w PL.
A Warszawa? Well, Warszawa pewnie będzie ostatnią wiosną Gallów i wysokiej podłogi w PL.
W ogóle wczoraj na 18 jeździła taka czerwona stopiątka, 1389/8 czy jakoś tak… Jakoa wyglądało to prehistorycznie i jak linia muzealna…person pisze:Gdańsk też ruszył z przetargiem, na dodatek na dłuższe na potrzeby Trasy GPW.
ŁK
Skład 1388+1389 ma zachowane specjalnie stare barwy, ale w środku jest po NG III i wygląda klasycznie. Składem muzealnym to bardziej można nazwać 1252+1251, który okazjonalnie dalej pojawia się na zwykłych liniach. 
Kraków zamawia.
Gdańsk zamawia.
Nawet Łódź ostatniego dnia 2025 r. ogłosiła, że jednak skorzysta z opcji i weźmie Gammy.
Tramwaje Warszawskie na to:
https://www.transport-publiczny.pl/wiad ... 89351.html
Gdańsk zamawia.
Nawet Łódź ostatniego dnia 2025 r. ogłosiła, że jednak skorzysta z opcji i weźmie Gammy.
Tramwaje Warszawskie na to:
https://www.transport-publiczny.pl/wiad ... 89351.html
A co wg Ciebie mieli zrobić? Skoro żadna z ofert nie spełniała wymagań.
- ZielonyJamnik
Ale jak rozumiem odwołano się do KIO, więc zabawa trwa
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
Akurat widziałem go z samochodu, myślałem że wszystkie inne wozy zaniemoglyashir pisze:Skład 1388+1389 ma zachowane specjalnie stare barwy, ale w środku jest po NG III i wygląda klasycznie. Składem muzealnym to bardziej można nazwać 1252+1251, który okazjonalnie dalej pojawia się na zwykłych liniach.
ŁK
Po co dają takie wymagania, skoro i tak nie ma kasy, żeby kupić te świetne Skody czy Hyundaie?