Napisałeś „ W środku tygodnia, dzisiaj na ten kurs”. A słowa te pisałeś w piątek rano
Połączenia komercyjne w Polsce
Moderator: JacekM
No w weekendy są pełne, w tygodniu puste. Jeśli to ma pomóc, to spoko…person pisze:Napisałeś „ W środku tygodnia, dzisiaj na ten kurs”. A słowa te pisałeś w piątek rano
ŁK
Im więcej pociągów w danej relacji, tym powinno być luźniej - przynajmniej w teorii. W praktyce i tak to zależy od konkretnego dnia i szczęścia. W zeszłym roku trafiłem nieźle, na szczęście nie jechałem tym zatłoczonym Intercity, sytuację znam tylko z opowieści.
Niekoniecznie, im więcej pociągów tym może być większy popyt też. Niestety też, jak jest dużo pociągów na LK9, to robią się losowe opóźnienia, a wtedy IC je jeszcze powiększają, bo mają niski prio w porównaniu do pendolino czy ekspresów.fraktal pisze:Im więcej pociągów w danej relacji, tym powinno być luźniej - przynajmniej w teorii. W praktyce i tak to zależy od konkretnego dnia i szczęścia. W zeszłym roku trafiłem nieźle, na szczęście nie jechałem tym zatłoczonym Intercity, sytuację znam tylko z opowieści.
ŁK
- Bastian
- Sułtan Maroka
Inne pociągi odjeżdżające o podobnej, porannej porze - np. do Wrocławia/Szklarskiej Poręby - są całkiem zapchane.ashir pisze: ↑06 mar 2026, 9:43Dlatego napisałem w środku tygodnia. Wtedy w Intercity też jest luźniej, a czasami wręcz pusto. W szczytowych porach, jak dziś w piątek RJ jest już pełny, ale to też wynika z bardzo niskiej podaży miejsc.Bastian pisze: ↑06 mar 2026, 9:00Dzisiaj to jest piątek, a nie środek tygodnia. Po południu to już w ogóle trudno się wydostać jakimkolwiek pociągiem z Warszawy, jak podstawić węglarki, też by się zapełniły, a na pewno wielu ludzi może jechać wcześniej. Ja widziałem w dwa wtorki - max 20 osób na pokładzie.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Bo jadą przez Żyrardów, Koluszki, Łódź, Sochaczew. No i do Szklarskiej nie ma za dużo pociągów. Do Wrocławia też, ale przecież są jeszcze Oleśnice, Sieradze itp. a Kraków nie staje nigdzie, Gdańsk zresztą też. Możliwe, że jakaś Iława czy Włoszczowa Płn. by coś pomogły.Bastian pisze:Inne pociągi odjeżdżające o podobnej, porannej porze - np. do Wrocławia/Szklarskiej Poręby - są całkiem zapchane.
ŁK